fbpx
Foto-artikelLongreadNieuws

Zwitserse civiele luchtvaart | Foto-longread

Zwitserland heeft altijd een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op luchtvaart-enthousiastelingen en vliegtuigspotters. Dat komt niet alleen door de interessante maatschappijen en vliegtuigtypes die daar rondvliegen, maar ook door het prachtige (berg)landschap. Bovendien heeft Zwitserland een goed florerende luchtvaartindustrie in de vorm van de Pilatus Flugzeugwerkte bij Stans/Buochs. De foto’s in deze longread zijn gedeeltelijk in Zwitserland gemaakt en gedeeltelijk op Schiphol. Vermeldenswaardig is vooral de Eurocopter Ecureuil van Air Zermatt. De foto is genomen op een hoogte van 3.500 meter boven de zeespiegel. Locatie is de berg Mittel Allalin boven Saas-Fee in het Zwitserse kanton Wallis.

HB-ZJO AS.350B3+ Heli TV  (c) Remco de Wit
HB-ZJO AS.350B3+ Heli TV (c) Remco de Wit
HB-JVE Fokker 100 Helvetic  (c) Remco de Wit
HB-JVE Fokker 100 Helvetic (c) Remco de Wit
HB-JHC Airbus A330-300 Swiss (c) Remco de Wit
HB-JHC Airbus A330-300 Swiss (c) Remco de Wit
HB-JED Embraer 135 BJ Lecacy DiaMair (c) Remco de Wit
HB-JED Embraer 135 BJ Lecacy DiaMair (c) Remco de Wit
HB-IZX Saab 2000 Darwin (c) Remco de Wit
HB-IZX Saab 2000 Darwin (c) Remco de Wit
HB-IYV Avro RJ100 Swiss (c) Remco de Wit
HB-IYV Avro RJ100 Swiss (c) Remco de Wit
HB-IHX Airbus A320-200 Edelweiss (c) Remco de Wit
HB-IHX Airbus A320-200 Edelweiss (c) Remco de Wit
HB-HZC Pilatus PC21 Pilatus  (c) Remco de Wit
HB-HZC Pilatus PC21 Pilatus (c) Remco de Wit
HB-AEO Dornier 328-100 Skywork (c) Remco de Wit
HB-AEO Dornier 328-100 Skywork (c) Remco de Wit

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.
Back to top button