fbpx
IncidentenLayout

Amsterdammer vliegt gratis met United dankzij hack

De 19-jarige Olivier Beg uit Amsterdam hoeft zich voorlopig niet meer druk te maken om tickets. Nadat hij de website van United Airlines had gehackt, kreeg hij een miljoen ‘award miles’ van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Beg vond op de website van United verschillende ‘bugs’, fouten in de software en het netwerk. Door zo’n bug kunnen bijvoorbeeld persoonsgegevens gestolen worden. “Voor de meest ernstige kreeg ik 250.000 miles”, zegt hij tegen de NOS. Wat voor soort bugs het zijn, mag hij van United niet zeggen.

United heeft een zogenoemd bug bounty-programma gestart waarmee zij hackers stimuleert om kwetsbaarheden op hun website te vinden. De meest gevaarlijke bugs die gevonden worden, worden beloond met één miljoen miles.  United bevestigt dat Beg heeft meegedaan. “Er zijn heel veel hackers die kwetsbaarheden bij United hebben gevonden”, zegt Beg.

Hackers kunnen maatschappijen veel schade toebrengen. Niet alleen omdat gegevens van passagiers gestolen kunnen worden, maar ook de hele operationele kant kunnen lamleggen, zoals in 2015 gebeurde met de Poolse maatschappij LOT. Die moest toen verschillende vluchten annuleren.

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button