AirlinesIncidentenOnderwerp

Gefrustreerde passagiers na voorzorgslanding

Zaterdagochtend moest een 787 toestel van Jetstar met 320 passagiers aan boord een voorzorgslanding maken in Guam door problemen met een motor. Het incident vond plaats op vlucht JQ12 van Tokyo naar Queensland. Op social media waren de gestrande passagiers niet te spreken over de service van Jetstar.

Tijdens de vlucht ging een waarschuwing af in de cockpit, volgens Jetstar had dit te maken met een motoruitval. De gestrande passagiers op het eiland werden up-to-date gehouden per mail of sms. Op social media was de nodige ophef over de hulp die de airline bood aan gestrande passagiers (zie hieronder).

Excuses
In een verklaring biedt Jetstar haar excuses aan voor het feit dat het toestel uit moest wijken naar een alternatieve locatie. “De vlucht van Narita Airport naar Gold Coast is in de ochtend uitgeweken door een oliedruk warning. De captain week uit naar de dichtstbijzijnde luchthaven, waarna het toestel veilig op Guam landde.”

Vertraging
De Australian Transport Safety Bureau liet weten dat 320 passagiers aan boord waren en dat het incident nu onderzocht wordt. Begin juli kwam Jetstar ook al in het nieuws, destijds kregen passagiers te maken met een 24-uur vertraging.

Tags

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close