fbpx
Opmerkelijk

Hacker hackt zichzelf lounges binnen – video

Przemek Jaroszewski, hoofd van de Poolse afdeling van het Internationale Computer Emergency Readiness Team, presenteert op de hackingconferentie Defcon in Las Vegas een app waarmee neppe toegangskaarten voor lounges kunnen worden gegenereerd.

Toegang
Jaroszewski heeft de app verschillende keren gebruikt om toegang te krijgen tot elite lounges. Hij zei tegen Wired dat hij de neppe toegangskaarten alleen heeft gebruikt voor lounges waar hij al toegang tot had.

Tien seconden
De hack is volgens Jaroszewski niet moeilijk omdat de toegangspassen uit eenvoudige, niet-versleutelde tekenreeksen bestaan. Het zou tien seconden duren om een neppe boarding pass te maken.

Beveiliging
De International Air Travel Association zegt in een verklaring dat vliegtuigmaatschappijen zelf verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van hun lounges. De hack zou het niet mogelijk maken om te vliegen zonder een legitiem ticket, omdat er ook menselijke controle aan te pas komt.

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button