fbpx
InnovatieOnderwerpenProfessional

NASA: Vijf groene concepten om de luchtvaart te veranderen

NASA heeft vijf potentiële groene technologieën geselecteerd met de intentie de luchtvaart te veranderen. De vijf methodes hebben alle het verlagen van het brandstofgebruik en het verlagen van de emissies in de luchtvaart ten doel.

De vijf gekozen concepten zijn een toevoeging van de drie gekozen technologieën van afgelopen jaar. NASA’s doel is om het brandstof gebruik te halveren, de uitstoot met 75 procent te verlagen en om het geluidsoverlast significant te verlagen.

Hoewel het niet gegarandeerd is dat de onderzoeken uit zullen lopen tot successen, zijn de wetenschappers wel ervan overtuigd dat veel nieuwe belangrijke kennis zal worden opgedaan.

De concepten:

Fuel cells
Een fuel cell maakt het mogelijk doormiddel van een chemische reactie waterstof en zuurstof om te zetten in elektriciteit. Met de gewonnen elektriciteit wordt de motor aangedreven, in de autoindustrie wordt dit al langer toegepast. Deze voertuigen vallen onder de “zero-emmision” categorie, doordat de uitstoot bestaat uit water en warmte.

Lithium-air batterijen
Deze batterijen kunnen kunnen tot vijf keer zoveel energie opslaan als de lithium-ion batterijen van nu. Hoewel de zogenoemde Li-02 batterijen in staat zijn om energie op te slaan uit windturbines en zonnepanelen, heeft het toch zo zijn nadelen. Voor nu worden deze batterijen nog bewaard voor in de toekomst totdat de nadelig bijwerkingen verholpen zijn.

Aerogel
Een zeer licht materiaal dat gevormd wordt door polymeren, het materiaal heeft een zeer lage dichtheid. Het bestaat grotendeels uit lucht waardoor het materiaal zo licht kan zijn, NASA doet onderzoek naar het gebruik van aerogel in vliegtuigantennes

Daarnaast worden andere concepten overwogen als het gebruik van 3D printers om uitvoer van een elektrische motor te verbeteren en mechanisme om vleugel van vliegtuigen tijdens de vlucht te veranderen.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button