Lay-out-indelingProfessional

Groei Europese luchthavens zwakt af in tweede kwartaal

Europese luchthavens hebben in de eerste helft van dit jaar 6,2% procent meer passagiers vervoerd. In het eerste kwartaal was er een groei van 8,2% procent, in de tweede periode nam dat af tot 4,9% procent. Dit blijkt uit cijfers van de Airports Council International (ACI).

Schiphol
Schiphol groeide met 9,9% procent tijdens het eerste half jaar. In het eerste kwartaal was deze groei 12,4% procent.

Oorzaken
De oorzaak van deze langzame groei is vooral te wijten aan de terroristische aanslagen en onrust in de wereld. “Naast dat er een algemene gezonde groei is tijdens de eerste zes maanden van het jaar, laten deze cijfers een ernstige daling van het aantal passagiers zien, vooral in niet-EU-landen zoals Turkije en Rusland, alsmede een aanzienlijke groeivertraging in de EU-markt. In beide gevallen zijn deze zorgwekkende trends te wijten aan de impact van het terrorisme en de geopolitieke instabiliteit”, zegt Olivier Jankovec, Directeur-Generaal ACI Europa.

Consumentenvertrouwen
Jankovec verwacht dat de groei nog meer af zal nemen, omdat de impact van de mislukte staatsgreep in Turkije nog niet voorbij is. Daarnaast is het consumentenvertrouwen afgenomen vanwege terrorisme en het Brexit-referendum.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close