fbpx
Opmerkelijk

Stewardess maandenlang achtervolgd door verliefde zwerfhond

Het doet wellicht denken aan de film Hachi. In Argentinië wachtte een geduldige zwerfhond al sinds begin dit jaar op de stoep voor het hotel van stewardess Olivia Sievers. De Duitse vrouw kwam de hond begin dit jaar tegen in de buurt van het hotel in Buenos Aires. Sindsdien was de hond in afwachting of zij haar baasje wilde worden.

De eerste ontmoeting was meteen goed. Sievers speelde met de hond en zorgde voor wat te eten. Haar nieuwe vriend liep mee naar het hotel om voor de deur te wachten, net zolang tot ze weer naar buiten kwam.

Sievers keerde een tijd later terug naar Duitsland met de gedachte de hond niet weer tegen te komen. Maar niets was minder waar. Rubio, zoals ze de hond had genoemd, was Sievers niet vergeten. Hij stond haar weer op te wachten. Tegen een Argentijnse talkshow zei Sievers: “Hij was heel blij dat iemand hem aandacht schonk. Deze hond wil echt een vriend.” De stewardess probeerde wel te voorkomen dat de hond bij het hotel zou komen, door steeds een andere route te lopen. Maar dat bleek onmogelijk. “Hij kwam altijd terug en volgde me.”

In juli is Sievers weer teruggegaan naar Buenos Aires. Rubio was er ook nog. Vanwege de winter gaf ze hem een vliegtuigdekentje om zich warm te houden. Na een tevergeefse poging om Rubio onder te brengen bij een opvanggezin – Rubio liep weg – besloot Sievers hem te adopteren. Tegenwoordig woont Rubio bij zijn nieuwe familie in Duitsland.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button