LiefhebberOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

BAE onderzoekt ombouw Avro RJ toestellen tot freighters

BAE Systems Regional Aircraft onderzoekt de mogelijkheid om de Avro RJ jetliner om te bouwen naar vrachtvliegtuig. Eerst wordt onderzocht of er vraag is in de markt naar een dergelijk toestel, hiervoor wordt de input van klanten gevraagd.

De Avro RJ jetliner wordt de komende jaren uitgefaseerd als passagiersvliegtuig. Naar verwachting kunnen de vliegtuigen voor 2 tot 2,5 miljoen euro worden omgebouwd. Hierbij denkt de vliegtuigbouwer vooral aan de RJ100. Het eerste exemplaar kan tegen het eind van volgend jaar worden afgeleverd, na een transformatie van ongeveer drie maanden.

Door de Avro RJ-vliegtuigen naar freighters te transformeren vult het type met veertien ton aan laadcapaciteit het gat tussen de kleinere ATR 72 en de grotere Boeing 737 Classic.

Met een Life Extension Programme biedt de bouwer klanten een toestel dat toekomstbestendig is en nog vele jaren kan worden gebruikt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button