fbpx
Frequente reizigersOnderwerpenVliegvelden

Grote staking Australische vliegvelden

Morgen is er een grote staking bij de immigratie op Australische vliegvelden.

CAO
Er is al drie jaar geen nieuwe CAO afgesloten voor 75 procent van de medewerkers, ongeveer 100.000 mensen. “Dat betekent al drie jaar geen loonsverhoging en al langere tijd onzekerheid”, aldus een vakbondsman. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er gaan staken, maar lange rijen worden verwacht op de diverse vliegvelden.

Er wordt geprobeerd passagiers zo min mogelijk hinder te laten ondervinden. De partijen bedrukken dat dat de veiligheid niet in he gedrang komt.

Zaterdag
De staking zal 24 uur duren en starten om middernacht in de nacht van vrijdag op zaterdag. Op sommige vliegvelden begint de staking iets eerder of loopt wat langer door. Op social media en website van de Australische Border Force zullen updates worden gegeven.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button