Opmerkelijk

Cello mag niet reizen zonder visum

Een amateurmusicus die met haar cello aan boord van een vlucht van British Airways wilde stappen, werd naar eigen zeggen geweigerd omdat ze een visum zou moeten hebben voor de extra stoel die ze voor het instrument had geboekt. Dat meldt The Independent.

Geweigerd
De Zwitserse Jane Bevan (35) wilde met haar cello van Zurich naar Baltimore vliegen om deel te nemen aan een cursus van het Baltimore Symphony Orchestra, toen ze bij de check-in werd tegengehouden. Bevan had van tevoren bij British Airways geïnformeerd over de extra stoel. “British Airways zei tegen mij dat de stoel voor de cello het beleid van de maatschappij volgde, dat ik verder niets hoefde te doen en gewoon in kon checken”, vertelt ze aan The Independent.

Visum
Toen Bevan bij de gate kwam zei de grondsteward tegen haar dat er een probleem was met de reservering. “Ik heb een half uur gewacht, terwijl zij met haar leidinggevende sprak. De check-in voor de extra stoel kon niet worden voltooid omdat het systeem een visum nodig had.”

Omboeken
Bevan zegt 2,5 uur te hebben gewacht op het vliegveld toen haar werd verteld dat de gate werd gesloten. Ze kon de vlucht omboeken voor CHF 4592 (omgerekend zo’n €4219 euro). “Ik heb met mijn cello gevlogen met United Airlines, easyJet en Swiss Airways. Dit probleem heb ik nog nooit gehad”, aldus Jane Bevan.

Muzikantenstoel
British Airways geeft aan The Strad een reactie: “Het is een ongebruikelijk incident omdat de klant een stoel voor haar cello als passagier boekte, daarom vroeg het systeem om een visum. Muzikanten kunnen via onze website met korting een stoel voor hun instrument boeken.” Volgens Bevan zou die optie er niet zijn geweest.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close