fbpx
NL NieuwsOnderwerpenProfessionalSchiphol Airport

6,3 miljoen passagiers voor Schiphol in juli

Schiphol heeft in juli ruim 6,37 miljoen passagiers verwerkt. Dat zijn ruim 400.000 meer dan een jaar eerder.

Tussen 1 en 31 juli verwelkomde de luchthaven 6.379.598 reizigers. Een groei van 7,8% ten opzichte van juli 2015. Voor 4 miljoen passagiers was Schiphol het begin -of eindpunt van de reis. De meeste reizigers reisden binnen Europa: ruim 4,5 miljoen reizigers zaten op een continentale vlucht. Het aantal starts en landingen nam toe tot 45.260. In juli 2015 waren dit 44.494 bewegingen.

De hoeveelheid vracht die vervoerd werd via Schiphol, nam toe. In juli werd 139.650 ton verwerkt, dat is ruim zesduizend ton meer dan een jaar eerder.

Verwachting
De luchthaven verwacht dit jaar 63 miljoen passagiers te verwelkomen. Na de eerste zeven maanden staat die teller op 36 miljoen reizigers. In de eerste zveen maanden van 2015 werden er 32 miljoen passagiers verwerkt. De cijfers van augustus vallen ongetwijfeld ook positief uit: op 12 augustus beleefde Schiphol de drukste dag ooit.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button