fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Vietjet van start met Thaise dochter

Het Vietnamese Vietjet start vanaf september met een Thaise dochter binnenlandse vluchten in Thailand.

Vietjet start 15 september met vluchten BangkokPhuket en Phuket – Chiang Rai. Eind september gaat de maatschappij de hevige concurrentie aan op de route Bangkok – Chiang Mai. Op alle routes wordt een A320 ingezet.

Suvarnabhumi
Meeste Thaise prijsvechters vliegen vanaf Bangkok Don Mueang, maar Vietjet vliegt vanaf het grotere Suvarnabhumi. Vanaf Vietnam vliegt de maatschappij al vanaf Hanoi en Ho Chi Mihn op dit vliegveld. De IATA-code van de Thaise dochter wordt VZ, Vietjet heeft code VJ.

Phuket
De route naar Phuket zal dadelijk eenmalig worden uitgevoerd. Op dinsdag, donderdag en zaterdag vliegt de A320 vanaf Phuket door naar Chiang Rai (in het noorden) en terug. Op dagen dat ook naar Chiang Rai wordt gevlogen vertrekt de A320 om 14:10 uur vanaf Bangkok en is daar terug om 23:30 uur. Op andere dagen wordt er in de avond (19:05-20:35 & 21:25-22:55) heen en weer gevlogen. Het enige toestel wordt zeker niet maximaal ingezet.

De route BKK-Phuket is een zeer drukke route. De verbinding Phuket Chiang Rai is een slimme, er is geen concurrentie. Chiang Rai (noordelijker gelegen dan Chiang Rai) is hard aan het groeien, zowel qua bedrijvigheid als qua toeristische bestemming. De stad kent nog weinig vluchten in het verder zeer druk bezette Thaise luchtruim.

Chiang Mai
Vanaf 26 september volgt de dubbeldagelijkse route naar Chiang Mai. Er zal een ochtend en een avondvlucht zijn. Vertrek op BBK om 06:10 uur en 19:10 uur. De terugvluchten vertrekken om 08:00 uur en 21:20 uur, het is een kleine anderhalf uur vliegen. De vloot grootte zal dan twee A320’s zijn. De verwachting is dat er snel meer vluchten gaan volgen met de zeer beperkte inzet van de toestellen, zoals die nu gepland is.

Vietjet
Voetjet heeft een vloot van 35 toestellen en circa 40 bestemmingen, waarvan de meeste in Vietnam zijn. De maatschappij heeft veel bestellingen uitstaan voor Airbus A320family en Boeing 737 MAX 200.

Lees alles over de Thaise luchtvaart, vliegvelden en Thailand in onze Thailand Special.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button