fbpx
AirlinesLiefhebberNieuwsOnderwerpen

Hoe landt een British Airways A318 op Londen City? | Video

British Airways heeft een video gepubliceerd waarin uitleg wordt gegeven tijdens de landing van een A318-100 op Londen City. Het toestel is afkomstig uit New York. Er zijn slechts 72 piloten gekwalificeerd om een dergelijke landing uit te mogen voeren.

Londen City – New York
British Airways voert dagelijks een vlucht uit tussen Londen City en New York met de A318. Er is slechts plaats voor 32 passagiers door de luxe configuratie, een standaardconfiguratie van een A318 heeft 108 zitplaatsen. De route wordt met twee toestellen bediend en er is sinds de opening in 2009 circa 25 miljoen mijl afgelegd.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button