InnovatieLay-out-indelingOnderwerpProfessional

Airbus gaat vliegende taxi in 2017 testen

Airbus is bezig met de ontwikkeling van een vliegende taxi, zonder chauffeur, die via een app kan worden opgeroepen.

Prototype
De vliegtuigbouwer zegt dat het eerste prototype wordt gebouwd en eind 2017 kan worden getest. Veel van de benodigde technologieën, zoals batterijen, motoren en elektronica, is er al, schrijft Airbus op haar website. Daarnaast is er betrouwbare sense-and-avoid technologie nodig. Dit wordt nu ontwikkeld voor zelfrijdende auto’s, maar is nog niet beschikbaar voor vliegtuigen. “Dat is één van de grotere uitdagingen die we zo snel mogelijk proberen op te lossen”, aldus Rodin Lyasoff, projectmanager.

Lyasoff zegt dat we binnen tien jaar producten op de markt kunnen hebben die ‘de manier van personenvervoer in steden revolutionair veranderen.’

Star Wars
“Ik ben geen fan van Star Wars, maar het is geen gek idee om je voor te stellen dat grote steden op een dag vliegende taxi’s hebben. In de nabije toekomst gebruiken we onze smartphones om een vliegende taxi zonder piloot te boeken, die voor onze deur landt”, zegt Tom Enders, CEO Airbus.

CityAirbus
Airbus zegt daarnaast bezig te zijn met de ontwikkeling van een ‘drone-achtige helikopter’, die meerdere passagiers rond een stad kan vliegen. De CityAirbus wordt al twee jaar door Franse en Duitse ingenieurs ontwikkeld en zou eerst door een piloot worden bestuurd, maar door de nieuwe technologieën ontwikkelt het bedrijf een pilootloze variant.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close