fbpx
IncidentenLayout

Passagier slaat stewardess om kwijtgeraakte telefoon

Een business class passagier kreeg een boete van 15 miljoen Vietnamese Dong (omgerekend zo’n €594,20 euro) voor het slaan van een stewardess. Hij zou dit hebben gedaan omdat hij zijn iPhone kwijt was.

iPhone
Het incident vond 13 augustus om acht uur ‘s ochtends plaats toen het vliegtuig van Vietnam Airlines arriveerde op Tan Son Nhat Airport vanaf Hanoi. Het vliegtuig was aan het taxiën, terwijl de 46-jarige Mai Thanh B. aan stewardess Chu Thi Tho meldde dat hij zijn iPhone 6 Plus was verloren. Hij zei dat hij de mobiel op zijn tafel had liggen voordat hij in slaap viel. Tijdens de landing werd hij wakker en zag hij dat zijn tafel was ingeklapt.

Slaan
De man sloeg Tho in haar gezicht toen zij zei dat ze de tafel had ingeklapt maar de telefoon niet had gezien. Andere stewardessen vonden de telefoon later onder de stoel voor Mai Thanh.

Alcohol
Volgens een lokale nieuwswebsite zou de stewardess alcohol hebben geroken in de adem van Mai Thanh. De man geeft toe alcohol te hebben gedronken voor de vlucht, maar niet zoveel dat hij geen controle meer over zichzelf zou hebben. Hij zegt de stewardess te hebben geslagen omdat hij dacht dat zij de telefoon had gestolen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button