fbpx
IncidentenLayoutNieuws

Nog steeds geen spoor van vermist Indiaas militair vliegtuig

Zevenentwintig dagen nadat een Indiaas militair vliegtuig van de radar verdween, is er volgens Indiase functionarissen nog steeds geen spoor gevonden.

Locatie
Sinds de Antonov-32 met 29 mensen aan boord verdween op 22 juli in de Golf van Bengalen, hebben zestien schepen, een onderzeeër en zes vliegtuigen gezocht, maar geen enkel spoor gevonden. Het vliegtuig was uitgerust met twee noodzenders, zoals alle Antonov-32 vliegtuigen van de Indian Air Force, maar het had geen onderwaterlocatiesysteem, wat de zoektocht moeilijk maakt. Dat meldde CNN.

Een woordvoerder van de Indian Air Force heeft tegen CNN gezegd dat er meer dan duizend uur is gevlogen om het vermiste vliegtuig terug te vinden. Er blijft gezocht worden, ook met de hulp van de marine. Sonars worden ingezet om de oceaan tot vier kilometer diep te scannen.

Routine
Het vermiste vliegtuig vloog een aantal jaar drie keer per week dezelfde route, van Chennai naar Port Blair en terug. De piloot had al vijfhonderd vlieguren gemaakt met deze route.

De Indian Air Force had haar AN-32 vloot gemoderniseerd, maar sinds die upgrade heeft het vliegtuig 270 uren gemaakt. In de weken voor de crash had de Antonov wel last van drie technische problemen. Daardoor zou het aannemelijk kunnen zijn dat een technisch mankement de oorzaak is. Een woordvoerder van het Indiase ministerie van defensie heeft tegen CNN gezegd dat er geen reden is om te denken dat terrorisme de oorzaak is.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button