IncidentenLay-out-indelingNieuws

Voormalig CFO Turkish Airlines stapt naar rechter

Coskun Kilic, de voormalig Chief Financial Officer (CFO) sleept Turkish Airlines voor de rechter omdat hij vindt dat hij onterecht is ontslagen vanwege de mislukte staatsgreep. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die Bloomberg heeft ingezien.

Compensatie
Kilic klaagt Turkish Airlines aan om opnieuw te worden aangenomen of om compensatie te krijgen. Hij zegt dat zijn ontslag op geen enkele manier te linken is aan de gaande anti-Fethullah Gülen zuiveringen.

Reputatie
“De keuze van Turkish Airlines om ons te ontslaan zonder een goede reden beschadigt onze reputatie, ze laten men denken dat wij zijn gelinkt aan een terroristische organisatie”, vertelt Kilic in een telefoongesprek met Bloomberg. Hij zou op 24 juli een sms van de maatschappij hebben gekregen waarin stond dat hij werd ontslagen vanwege ‘operationele behoeften.’ “De beslissing werd genomen zonder een formele beschuldiging, onderzoek, gerechtelijke beslissing of negatief rapport van welke autoriteit dan ook”, aldus Kilic.

Vorige maand ontsloeg Turkish Airlines tientallen werknemers vanwege de mislukte coup op 15 juli.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close