fbpx
IncidentenNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Emirates A380 bestemming Amsterdam keert terug – Update

Een Emirates A380 met bestemming Amsterdam keert terug naar Dubai.

De vlucht met nummer EK147 steeg met driekwartier vertraging op om 08:45 uur lokale tijd. Volgens schema had de A380 om 13:15 uur op Schiphol moeten landen, maar het vliegtuig keert dus terug naar Dubai, waar het iets voor elf uur Nederlandse tijd aankwam. Boven Oost-Turkije draaide de superjumbo echter. De vlucht was toen twee uur onderweg.

Zuurstofmaskers
Passagier Bart Dorreboom zegt tegen Up in the Sky dat er weinig uitgelegd is aan boord. Volgens Dorreboom werd de passagiers verteld dat het om een “deploy” probleem ging. De zuurstofmaskers kwamen naar buiten, maar die hoefden niet gebruikt te worden. De reizigers zijn ter compensatie in de business lounge opgevangen op Dubai.

Emirates
Volgens Emirates keerde het toestel terug vanwege “operational reasons”. Er is een andere A380 ingezet voor de vlucht naar Schiphol. Vertrek is om 13:30 uur Nederlandse tijd.

Het vervangende toestel
Het vervangende toestel

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button