fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

“Het ergste voor Thai Airways is voorbij”

President van Thai Airways, Charamporn Jotikasthira, zegt in een interview tegen Bloomberg dat het ergste voorbij is voor de maatschappij.

Thai Airways wil weer groeien met zuinige vliegtuigen en nieuwe routes. De maatschappij is bezig met een tien jarenplan dat moet lopen tot 2027. De in 2011 bestelde toestellen zijn de kern van dit plan. Door de lagere kosten van zuinigere toestellen kunnen de ticketprijzen omlaag. Dit moet meer passagiers trekken.

Europa
De situatie waar Thai mee te maken heeft is vergelijkbaar met Europa. Er zijn zeer veel prijsvechters in de regio, met AirAsia en Lionair als grootste concurrenten. Daarnaast hebben de Midden-Oosten carriers veel internationaal verkeer afgesnoept van Thai. Tot voor kort vloog de Thaise flagcarrier nog met dure toestellen, de A340 en B747-400. Deze brandstofsluipers zijn aan de kant gezet en de lagere brandstofprijzen hebben ervoor gezorgd dat de maatschappij sinds lange tijd weer winst gemaakt heeft.

Nieuwe toestellen
Tot 2018 komen er veertien nieuwe toestellen, A350-900’s en B787-9’s. In totaal werden er 34 besteld. Momenteel wordt er met 94 vliegtuigen gevlogen; dertien staan blijvend aan de grond. De vernieuwde vloot gaat er volgens de CEO voor zorgen dat Thai weer de concurrentie aan kan. Ook de ticketprijzen kunnen (en moeten) omlaag. Volgens de CEO kan Thai nu vooruit gaan kijken.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button