HelikopterLay-out-indelingLiefhebberNieuwsNL nieuwsOnderwerp

ANWB en RAV Fryslân tekenen contract voor “waddenheli”

Op vrijdag 19 augustus heeft RAV Fryslân met ANWB Medical Air Assistance een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden. Hiermee lijkt een einde gekomen aan een jarenlange aanbestedingsprocedure. Op dit moment verzorgt Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) tijdelijk namens de Kustwacht het patiëntenvervoer.

In 2015 werd RAV (Regionaal Ambulance Vervoer) Fryslân verantwoordelijk voor het patiëntenvervoer door de lucht. In 2014 kondigde Defensie aan, deze taak te gaan afstoten. Een eerste aanbestedingsprocedure  mislukte, onder meer als gevolg van juridisch getouwtrek. Het Belgische Heliventure verloor de aanbesteding en startte een gerechtelijke procedure. Uitkomst hiervan was, dat de aanbesteding moest worden overgedaan. Een nieuwe aanbesteding eerder dit jaar liep vertraging op door een kort geding, wederom aangespannen door Heliventure. Hoewel het hoger beroep nog loopt, mocht de aanbesteding wel doorgang vinden van de rechter.

Nu deze aanbesteding is afgerond, kan ANWB Medical Air Assistance zich gaan voorbereiden op haar nieuwe taak. Het gaat om ongeveer 300 vluchten op jaarbasis. De ANWB is op dit moment al verantwoordelijk voor de inzet van de traumahelikopters in Nederland. De verwachting is dat vanaf november de ANWB het patiëntenvervoer vanaf de vliegbasis Leeuwarden zal gaan uitvoeren met een Airbus H145.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close