fbpx
AirlinesFrequente reizigersNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Nederlandse easyJet piloten staken maandag weer

De Nederlandse piloten van easyJet leggen maandagochtend opnieuw het werk neer. Tussen 04.00 en 12.00 uur wordt er niet gevlogen, meldt pilotenvakbond VNV.

De VNV en easyJet liggen al lange tijd met elkaar overhoop over contracten voor de 75 Nederlandse piloten. Volgens de VNV stelt easyJet zich niet coöperatief genoeg op, de maatschappij ontkent dat. De piloten willen doorbetaald worden bij ziekte, andere werkroosters en een royaler pensioen.

Om hun eisen kracht bij te zetten, legden de piloten eerder ook al het werk neer. Die werkonderbreking werd door easyJet omzeild door andere piloten in te zetten vanaf Schiphol. Volgens de rechter was dit toegestaan.

Doordeweeks
De rechtbank verbood de piloten in een eerder stadium al om in het weekend te staken. Daarom grijpt de VNV naar de doordeweekse dagen. “De rechter heeft ons immers voorlopig de mogelijkheid ontnomen om in de weekenden te staken. Het easyJet management blijven wij gezien hun opstelling verantwoordelijk houden voor de eventuele gevolgen”, stelt VNV-voorman Steven Verhagen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button