fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

569 miljoen euro verlies voor Turkish tot juli 2016

Turkish Airlines heeft het eerste halfjaar van 2016 slecht verteerd. De maatschappij noteerde in totaal 569 miljoen euro verlies.

In het eerste kwartaal werd al 189 miljoen euro verlies geleden. Die trend zette zich in het tweede kwartaal door. Diverse aanslagen hadden grote invloed op de prestaties van de maatschappij.

Ambities
Door het grote verlies heeft de maatschappij de ambities voor 2016 naar beneden bijgesteld. Het verwachte aantal passagiers staat nu op 63,4 miljoen. In januari waren dit er nog 72,4 miljoen. Ook neemt de maatschappij genoegen met minder ticketinkomsten. Aan het eind van het jaar moet er voor 8,4 miljard euro aan tickets verkocht zijn; eerder rekende Turkish nog op 10,7 miljard euro.

Na het teleurstellende eerste kwartaal sprak de maatschappij nog de hoop uit te kunnen groeien in 2016, zowel qua marktaandeel als vloot. Dit jaar worden er 43 nieuwe toestellen in gebruik genomen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button