fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Air China verhuist niet naar nieuwe luchthaven Beijing

Air China verhuist niet naar de nieuwe luchthaven van Beijing. Volgens de Chinese luchtvaartautoriteit CAAC blijft de maatschappij op het huidige vliegveld. China Eastern Airlines en China Southern Airlines verhuizen wel naar de nieuwe luchthaven bij Daxing, meldt AINonline.

China Southern en China Eastern worden verplaatst om meer ruimte te creëren op de luchthaven Beijing Capital International Airport. De grootste luchthaven van China heeft een capaciteit van 72 miljoen passagiers, maar verwerkte in 2015 ruim 93,1 miljoen passagiers.

De nieuwe luchthaven moet volgens planning in 2019 open gaan. Dat is al later dan gepland; diverse overheden spraken zeven jaar over wat een geschikte locatie was voor de luchthaven. Het ontwerp van de luchthaven deed in China nogal wat stof opwaaien: volgens diverse mensen krijgt de terminal de vorm van een vagina.

Hoewel de luchthaven dus voorlopig nog niet open gaat, zijn China Eastern en China Southern alvast wel geïnformeerd. Volgens een official van de luchtvaartautoriteit hebben de maatschappijen zo de kans om de luchthaven goed in te richten. Het verplaatsen van equipment dat gebruikt wordt op het platform kan volgens de betreffende official wel vier jaar duren.

Allianties
Ook de SkyTeam-partners die op de Chinese hoofdstad vliegen, worden naar Daxing verplaatst. Dit zijn Air France, KLM, China Airlines, Aeroflot, Delta Air Lines, Garuda Indonesia, Korean Air en Vietnam Airlines. Voor China Eastern en China Southern, die ook lid zijn van SkyTeam, is de luchthaven een hub.

De maatschappijen die deel uitmaken van Star Alliance blijven volgens AINonline nog wel op de huidige luchthaven van Beijing omdat Air China daar ook blijft. Ook Hainan Airlines krijgt volgens de CAAC op een later tijdstip duidelijkheid over een eventuele verplaatsing.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button