fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Airbus levert eerste A330Regional af

Airbus heeft afgelopen vrijdag de eerste A330Regional afgeleverd. Launch-customer Saudi Arabian Airlines zet het toestel in op routes in het Midden-Oosten.

Saudi Arabian Airlines, beter bekend als Saudia, heeft twintig A330-300Regional’s besteld. Het eerste nieuwe toestel, de HZ-AQ11, werd vrijdag afgeleverd en is maandag voor het eerst ingezet. Saudia heeft de nieuwe Airbus laten inrichten voor 330 personen in twee klassen. In Toulouse worden nog zes toestellen afgebouwd.

“We zijn verheugd dat we de eerste A330-300 Regional kunnen verwelkomen in onze vloot. Het is een stap voorwaarts met lage kosten per stoel en veel flexibiliteit voor de operaties”, aldus Saleh bin Nasser Al-Jasser, directeur van Saudia. De maatschappij leaset de twintig toestellen via leasemaatschappij IAFC. Ook daar heerst tevredenheid. “We zijn trots om partner te zijn van Saudia en Airbus. We zijn ervan overtuigd dat deze deal de positie van Saudia verder zal versterken”, zegt Moulay Omar Alaoui, CEO van IAFC.

Volgens Airlineroute.net wordt het nieuwe type onder andere ingezet naar Dubai, Damman, Beiroet, Koeweit en Cairo.

Lichtere variant
De A330Regional-versie is een lichtere variant van de normale A330, tegenwoordig bekend als de A330ceo. Doordat het toestel minder weegt, hoeft een maatschappij minder landingsgelden te betalen en kan het vliegtuig ook landen op een kortere landingsbaan. Ook zijn de motoren wat teruggeschroefd, waardoor minder onderhoud nodig is. Het toestel is bedoeld voor de kortere, maar drukke routes. Airbus mikt met de ‘regional’ op de overvolle Aziatische markt.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button