fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

KLM drie keer per week naar Windhoek

KLM gaat drie keer per week naar Windhoek vliegen. De vlucht naar de Nambibische stad wordt uitgevoerd vanaf eind oktober. Dit maakte KLM maandagochtend bekend.

Windhoek is de vijfde nieuwe intercontinentale bestemming van KLM dit seizoen. Eerder werden al Salt Lake City, Miami, Astana en Colombo toegevoegd.

In mei werd al gemeld dat KLM plannen had voor Windhoek, dat werd toen door een KLM-woordvoerder nog ontkend. Op de route zet KLM een Airbus A330-200 in met ruimte voor 243 passagiers. Windhoek is de twaalfde KLM-bestemming in Afrika.

Tussenstop
De vlucht naar Windhoek wordt drie keer per week uitgevoerd en maakt een tussenstop in Luanda. Deze stad in Angola is nu nog de eindbestemming van KL583. Die vlucht krijgt een ander nummer en wordt verlengd naar Windhoek. Vlucht KL575 vertrekt op dinsdag, vrijdag en zondag rond 22.45 uur vanuit Amsterdam. De vlucht komt een dag later om 07.30 uur aan in Luanda en vliegt na ongeveer vijf kwartier door naar Namibië.

“Na dit jaar onze bestemmingen op het Noord- Amerikaanse continent te hebben uitgebreid met Salt Lake City en Miami, en naar Colombo (Sri Lanka) en Astana (Kazakhstan), hebben we nu ook een Afrikaanse KLM bestemming kunnen toevoegen aan deze reeks,” stelt Pieter Elbers, president-directeur KLM. “ We voeren 55 vluchten per week uit op Afrikaanse bestemmingen.”

Vanaf 28 september vliegt ook Qatar Airways vanuit Doha vier keer per week naar Windhoek. De luchthaven is verder onder andere bereikbaar vanuit Kaapstad, Johannesburg en Frankfurt.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button