fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

Lage kwartaalwinst Finnair door voorzichtige Aziaten

Finnair boekte in het tweede kwartaal van 2016 fors minder winst dan voorspeld. Volgens Reuters liggen nieuwe bezuinigingen op de loer.

De maatschappij rapporteerde tussen maart en juni een operationele winst van 3,2 miljoen euro. Analisten rekenden volgens het persbureau op 14,8 miljoen euro winst in het tweede kwartaal. Voor het boekjaar 2016 voorspelden zij eerder een winst van 102 miljoen euro.

Veiligheid
Finnair-CEO Pekka Vauramo wijt het veranderde resultaat aan de gespannen veiligheidssituatie in Europa. “De afname komt van annuleringen door de situatie in Europa. We hebben tijden gehad dat 45 procent van de reizen geannuleerd werd. Meestal is dat 25 procent”, aldus Vauramo. Met name reizigers uit China en Zuid-Korea zijn volgens de CEO voorzichtiger geworden.

Juist Zuid-Korea en China zijn grote markten voor de Finse maatschappij. Vanuit Helsinki vliegt de maatschappij naar diverse bestemmingen in Azië. In Zuid-Korea wordt Seoel zeven dagen per week bediend en ook Beijing en Shanghai zijn dagelijks bereikbaar vanuit Finland. Ook de Japanse steden Tokyo, Osaka, Fukuoka en Nagoya worden minstens drie keer per week bediend door Finnair.

De maatschappij wil in juni 2017 de jaarlijkse kosten met twintig miljoen euro omlaag brengen. Hoeveel medewerkers ontslagen gaan worden, is nog niet duidelijk. In de afgelopen vijftien jaar is het personeelsbestand van de carrier volgens Reuters al gehalveerd.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button