fbpx
NieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Premie voor werkende Airbus-medewerkers in augustus

Airbus geeft werknemers van de fabriek in Toulouse overuren als ze in augustus komen werken. Door de Franse zomervakantie ligt de productie van vliegtuigen grotendeels stil. Bij de productie van de A350 kan de bouwer die vertraging niet gebruiken.

Volgens de Britse krant The Telegraph wil Airbus met de extra uren medewerkers stimuleren om de productie van de A350 draaiend te kunnen houden. De bouwer wil dit jaar vijftig toestellen afleveren. Om dat doen te halen, moet de productie opgeschroefd worden. Volgens cijfers van Airbus zijn er tot eind juli vijftien A350’s afgeleverd.

Goedkoper
“Die overuren kosten geld, maar dat is waarschijnlijk goedkoper dan een toestel te laat afleveren”, stelt de Britse luchtvaartanalist Howard Wheeldon in de krant. Volgens een andere analist wijst de betaling van de medewerkers erop dat Airbus wanhopig probeert om de productie op gang te houden. “Het is een ramp voor Airbus als de vijftig toestellen niet afgeleverd worden. Vertragingen betekent dat maatschappijen compensatie gaan eisen”, aldus Saj Ahmad.

Volgens Ahmad kunnen vertragingen bij Airbus luchtvaartmaatschappijen ook in de handen van Boeing drijven, waar de productie van de 787 juist wordt opgeschroefd.

Een woordvoerder van de vliegtuigbouwer bevestigt tegen de Britse krant dat medewerkers meer geld geboden wordt. “We hebben een tijdspad voor werknemers op de final assembly line van de A350 zodat er voldoende werknemers zijn in de zomer. Dat plan biedt hen ook overuren”, aldus een zegsman.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button