fbpx
ColumnColumn GoofNieuwsOpinie

Zit jij er mee? | Column Goof

Zit jij er mee dat er elke dag veertig B737’s mìnder van Schiphol vertrekken en veertig meer van Lelystad? Ikke niet. De parkeerwachters en worstverkopers in dat armoeiige Lelystad mogen van mij ook wel een paar centen verdienen. Prima bovendien dat mensen uit Assen en Emmen zich niet meer die eivolle Randstad binnen hoeven te persen voor een tripje-Torremolinos. B737’s op EHLE? Ik zit er niet mee.

Zit jij er mee dat die gekke Arabieren van die grote hubs bouwen, daar in de woestijn? Ikke niet. Ze liggen precies goed voor een intercontinentale tussenlanding. Kan er ook lekker gesleuteld worden door voordelige arbeidskrachten uit straatarme landen. En voor de pax is even de benen strekken halverwege Hong Kong goed tegen de trombose. Even door zo’n bling-bling shopping mall banjeren. Een Breitling scoren en tegelijkertijd een paar liter peut besparen. Prima ontwikkeling. Ik zit er niet mee.

Zit je er mee dat vliegen duurder wordt? Ikke niet. Het is een hoogwaardig product. Laat dat maar wat kosten. Bezuinigen op donuts en koffie leidt uiteindelijk tot bezuinigen op banden en hydraulic fluid.

Wordt dat debiele weekendje Barcelona ook wat duurder. Want zeg zelf: waar slaat dat op? Een nerveuze trip. Twintig uur wachten en sjouwen voor nauwelijks twintig uur treurig toerisme. Tien minuten Picasso’s kijken, wat tapas schrokken en terugrennen naar het vliegveld. Zielige vertoning. Voornamelijk bedoeld om je op verjaardagsfeestjes te profileren als iemand die ‘er duchtig op los leeft’. Ga toch lekker fietsen mensen.

Goof Bakker
[email protected]

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button