fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Air Belgium wil low-cost naar China

Brussels Airlines krijgt er mogelijk een concurrent bij: Air Belgium. De maatschappij gaat zich focussen op vluchten naar Azië en China.

Volgens Aerotelegraph wil Air Belgium long-haul low-cost vluchten aanbieden richting het verre oosten. De eerste vlucht moet plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2017.

Thuisbasis
Vanaf welke luchthaven de maatschappij gaat vliegen, is nog onduidelijk. Van de Belgische luchthavens lijken Luik en Brussel de voornaamste kanshebbers: op andere vliegvelden is de landingsbaan simpelweg niet lang genoeg om met een toestel voor een long-haul vlucht te landen. Dat er in Brussel meer passagiersfaciliteiten zijn dan in Luik, kanZaventem een grote voorsprong geven. Met wat voor toestellen de maatschappij gaat vliegen, is ook onduidelijk.

De maatschappij is opgericht door oud-werknemers van TNT Airways. Operationeel directeur Niky Terzakis had een leidinggevende functie bij het bedrijf in Luik, waar de luchtvrachtactiviteiten geconcentreerd zijn.

Bekende naam
De naam Air Belgium is niet nieuw. In 1979 veranderde leasemaatschappij Abelag Airways de naam in Air Belgium, waarna het bedrijf ook chartervluchten ging uitvoeren. Air Belgium ging uiteindelijk op in het Britse Thomas Cook Airlines. Abelag bestaat nog steeds en is onderdeel van Luxaviation.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button