fbpx
AirlinesLiefhebberNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

American Airlines stuurt 20 MD-80’s met pensioen

American Airlines stuurt dinsdag een groep van twintig MD-80’s met pensioen. De toestellen worden verplaatst naar een vliegveld in New Mexico, meldt Flightradar24.com.

American houdt nog 52 MD-82 en MD-83’s in de vloot. Dat waren er volgens Flightradar24 ooit 370.  De toestellen uit de MD-80-serie worden vandaag de dag veelal ingezet door feedermaatschappijen van American. Deze maatschappijen voeren binnenlandse vluchten in de VS uit en vervoeren passagiers naar de grote hubs van de internationale maatschappijen.

De twintig vliegtuigen die vandaag met pensioen gaan, zijn tussen 1986 en 1989 afgeleverd. De gemiddelde leeftijd is 28 jaar. Van de twintig toestellen werden er drie afgeleverd aan TransWorld Airlines, dat inmiddels is overgenomen door American.

Bestemming
De toestellen worden vandaag vanuit onder andere Chicago, Salt Lake City, Tampa, Minneapolis en Dallas  overgevlogen naar Roswell in New Mexico. Daar worden ze tijdelijk gestald en uiteindelijk verkocht aan andere partijen. Deze bedrijven hebben de vrijheid om de toestellen op te slaan, weer te leasen of te verkopen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button