fbpx
AirlinesKLMLiefhebberNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Olympische medaillewinnaars geland op Schiphol | Foto’s

De Olympische sporters die een medaille wonnen op de Spelen in Rio de Janeiro zijn geland op Schiphol. KLM vloog de sporters terug naar Nederland met de speciale oranje Boeing 777. Het toestel landde rond 12.50 uur op Schiphol.

Vanaf de Nederlandse grens werd het toestel geëscorteerd door twee F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht. Na de landing op de Buitenveldertbaan taxiede het toestel naar het Romeo-platform, waar de media zich verzameld had. De captain van de vlucht was oud Olympiër Leo Visser. Daarnaast werden de sporters ontvangen door de president-directeur van KLM, Pieter Elbers samen met voormalig Olympisch zeilster en huidig KLM-vlieger, Lisa Westerhof.

Aan boord van de vlucht bevonden zich 240 sporters en begeleiders, waaronder de meeste medaillewinnaars. Niet alle medaillewinnaars zijn aan boord; enkele sporters die aan het begin van de Spelen al een medaille wonnen, keerden eerder terug naar Nederland. Sporters die geen medaille wonnen, moesten al eerder vertrekken uit Rio de Janeiro.

In totaal won Nederland 19 medailles, waarvan acht keer goud, zeven keer zilver en viermaal brons op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Na ontvangst zijn de Olympiërs naar de RAI in Amsterdam vertrokken, waar de officiële huldiging plaatsvindt.

#Oranjeboven KLM’s oranje Boeing 777
KLM introduceerde op 14 juni haar eerste, enige en unieke oranje Boeing 777. KLM zet het toestel waar mogelijk in tijdens evenementen waarin de promotie van Nederland een rol speelt.

Olympic_flight_PH-BVA-2

Olympic_flight_PH-BVA-3

Olympic_flight_PH-BVA-4

Olympic_flight_PH-BVA-5

Olympic_flight_PH-BVA-6

Olympic_flight_PH-BVA-7

Olympic_flight_PH-BVA-8

Olympic_flight_PH-BVA-9

Olympic_flight_PH-BVA-10

Olympic_flight_PH-BVA-11

Olympic_flight_PH-BVA-12_cabin crew_flight attendant_Stewardess

©KLM
©KLM
PH-BVA geëscorteerd door F-16 © Leonard van den Broek
PH-BVA geëscorteerd door F-16 © Leonard van den Broek
PH-BVA geëscorteerd door twee F-16's © Leonard van den Broek
PH-BVA geëscorteerd door twee F-16’s © Leonard van den Broek

Vandaag landden ook in andere landen de Olympische sportploegen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button