fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

KLM toch vier keer per week naar Teheran

KLM vliegt vanaf eind oktober vier keer per week naar Teheran, zoals Up in the Sky in juni al meldde. KLM bevestigt dit woensdagmorgen via een persbericht.

De geruchten dat de maatschappij weer een lijndienst zou openen, gingen al langer. Een Iraanse luchtvaartwebsite meldde het nieuws in januari al. Een woordvoerder van KLM liet toen nog weten dat Teheran als bestemming “onderzocht” werd. In juni werd een voorlopig vluchtschema ingediend voor de route. Toen was de route heel even te zien op de website van KLM, maar konden er geen tickets geboekt worden.

Via een codeshare met Air France was het wel mogelijk om vluchten te boeken. Ook Alitalia en British Airways vliegen inmiddels weer naar de Iraanse hoofdstad.

Vier vluchten
KLM voert vanaf 30 oktober iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag een vlucht uit. KL433 vertrekt rond 17.40 uur vanaf Schiphol en landt rond 01.20 uur lokale tijd in Teheran. De terugvlucht vertrekt om 03.20 uur lokale tijd vanuit Iran en landt rond 06.20 uur weer op Schiphol. Op de route wordt een Boeing 777-200ER ingezet.
Air France vliegt op zondag, woensdag en vrijdag naar Teheran, de vluchten vertrekken vanuit Parijs om 10,30 uur met aankomst om 18,40 uur. De terugvluchten vertrekken om 7,15 uur in de ochtend en landen om 10,55 op Parijs Charles de Gaulle.

Prijzen
KLM adverteert met prijzen vanaf 361 euro. Voordat de maatschappij Teheran als eigen bestemming bekendmaakte, konden reizigers via Air France en Alitalia al tickets boeken. Opvallend genoeg biedt Emirates Teheran dagelijks vanaf Schiphol aan voor 395 euro, uiteraard met tussenstop in Dubai.

De route werd tot 2013 al uitgevoerd door KLM. De maatschappij moest stoppen doordat er economische sancties tegen Iran werden ingesteld. Iran Air bleef wel op Schiphol vliegen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button