fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Piloten Delta willen 37 procent meer loon

De Amerikaanse pilotenvakbond ALPA wil dat Delta Air Lines haar piloten over de komende drie jaar 37 procent meer salaris betaalt. Delta vindt dat teveel en wil niet verder gaan dan 27 procent, meldt Bloomberg.

De maatschappij onderhandelt al langere tijd met de 13.000 piloten over een nieuw salaris. Begin augustus werden de onderhandelingen nog drie weken stilgelegd. Volgens ALPA oordeelde de toezichthoudende National Mediation Board dat de gesprekken vastliepen.

De contracten waar de piloten nu mee werken zijn opgesteld rond de eeuwwisseling. Toen ging het financieel slecht met de maatschappij, nu is daar geen sprake meer van. Vakbond ALPA eist dat de piloten er 37 procent op vooruitgaan. Delta biedt voorlopig een verhoging van 27 procent.

Volgens een woordvoerder is de maatschappij vastbesloten om een nieuw contract met de piloten te sluiten. “Die overeenkomst moet marktconform en duurzaam zijn en ook garanderen dat de Delta-piloten een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden hebben”, stelt de zegsman tegenover Bloomberg.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button