fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

Qatar investeert 613 miljoen dollar in LATAM

Qatar Airways legt een kleine 613 miljoen dollar neer om invloed te krijgen in fusiemaatschappij LATAM. De maatschappij uit Doha neemt een belang van tien procent.

Volgens ch-aviation hebben de aandeelhouders van LATAM maandag groen licht gegeven voor de overdracht van de belangen. Voor ieder aandeel betaalt Qatar Airways tien dollar. De deal werd tijdens de Farnborough Airshow al wereldkundig gemaakt. De kapitaalinjectie moet voor het einde van 2016 afgerond worden.

De Zuid-Amerikaanse fusiemaatschappij kan het geld goed gebruiken. In Brazilië bezuinigt TAM al tijden op het aantal toestellen en het aantal vluchten. LATAM’s CEO Enrique Cueto toonde zich tevreden over de ‘buy-in’ van Qatar. De komst van de golfmaatschappij biedt LATAM volgens hem “nieuwe mogelijkheden voor connectiviteit met Azië en het Midden-Oosten, maar ook kansen om andere mogelijke gebieden van samenwerking te verkennen.”

Voor Qatar Airways is de aandelenkoop weer een klein stapje in de wereldwijde uitbreiding. De maatschappij heeft al aandelen in diverse andere maatschappijen. Eén daarvan is IAG, moederbedrijf van onder andere Iberia. De Spaanse carrier heeft van oorsprong een sterke positie in Zuid-Amerika.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button