fbpx
LiefhebberOnderwerpenVliegvelden

Verkeerstoren Wuhan opgeblazen | video

Op de luchthaven van de Chinese stad Wuhan is afgelopen zondag de verkeerstoren gesloopt. Dat gebeurde met een gecontroleerde explosie, melden Chinese media. De verkeerstoren is vervangen door een nieuwer en hoger exemplaar.

De 51 meter hoge toren lag binnen zes seconden op de grond.

Volgens Chinese media deed de toren van gewapend beton twintig jaar dienst. Inmiddels staat er een verkeerstoren die ruim twee keer zo hoog is. Het nieuwe exemplaar is 114 meter hoog en is één van de hoogste ter wereld. Alleen de verkeerstorens van Bangkok (132 meter) en Vancouver (142 meter) zijn hoger.

De luchthaven van Wuhan wordt met name gebruikt door Air China, China Southern en China Eastern.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button