fbpx
LiefhebberOnderwerpenVliegvelden

Verkeerstoren Wuhan opgeblazen | video

Op de luchthaven van de Chinese stad Wuhan is afgelopen zondag de verkeerstoren gesloopt. Dat gebeurde met een gecontroleerde explosie, melden Chinese media. De verkeerstoren is vervangen door een nieuwer en hoger exemplaar.

De 51 meter hoge toren lag binnen zes seconden op de grond.

Volgens Chinese media deed de toren van gewapend beton twintig jaar dienst. Inmiddels staat er een verkeerstoren die ruim twee keer zo hoog is. Het nieuwe exemplaar is 114 meter hoog en is één van de hoogste ter wereld. Alleen de verkeerstorens van Bangkok (132 meter) en Vancouver (142 meter) zijn hoger.

De luchthaven van Wuhan wordt met name gebruikt door Air China, China Southern en China Eastern.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button