fbpx
FinancieelLayoutNieuwsOnderwerpenProfessional

Qantas haalt beste resultaat in 95 jaar

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas haalde de afgelopen 12 maanden (eindigend op 30 juni, 2016) het beste resultaat in 95 jaar.

Dividend
De cijfers van 2016 tonen een verbetering van 57% procent ten opzichte van 2015. Het bedrijf gaat dividend uitkeren aan de aandeelhouders en haar medewerkers belonen met een eenmalige bonus. Daarnaast wil Qantas gaan investeren in inflight WiFi.

Trots
“Onze medewerkers kunnen ontzettend trots zijn op wat ze hebben bereikt. We hebben deze goede cijfers te danken aan hun vaardigheden en toewijding”, vertelt Alan Joyce, CEO Qantas, “Dit was echt een teamprestatie die laat zien dat we een goede strategie hebben voor de moeilijke markten waar we in werken.”

Innovatie
Qantas wil investeren in haar inflight WiFi, zowel bij de regionale als de internationale vluchten. Het bedrijf kijkt ook naar de mogelijkheden om Cricket Australia inflight live te streamen tijdens de zomer van 16/17.

Dreamliner
De eerste Qantas Dreamliner vluchten kunnen nog voor kerstmis worden geboekt. Het bedrijf zegt samen te werken met vooraanstaande designers en slaapdeskundigen om de Dreamliner interieurs te optimaliseren.

Transformatie
“Tijdens onze transformatie hebben we geïnvesteerd in aspecten die er toe doen voor onze klanten. We hebben onze vloot vernieuwd, onze lounges, de technologie en de trainingen voor onze mensen. Het resultaat dat we hebben behaald, betekent dat we kunnen gaan investeren in projecten die de vliegervaring van Qantas nog beter zal maken”, aldus Alan Joyce.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button