fbpx
OnderwerpenProfessional

Taiwan wil meepraten op ICAO-summit

Taiwan wil naar de ICAO-vergadering eind september in Montreal. Het land is uitgenodigd, maar wil ook kunnen meepraten.

De Taiwanese ambassade stelt dat het “belangrijk is voor de veiligheid van de luchtvaart” dat Taiwan deelneemt aan de vergadering.

Taiwan is geen lid van ICAO omdat China het land als een binnenlandse provincie ziet. Door de internationale gemeenschap wordt die ‘provincie-status’ ook erkend. Daarom ziet de internationale gemeenschap Taiwan niet als zelfstandig land. Taiwan mag wel als ‘observer’ deelnemen aan de vergadering. Dit staat China wel toe.

In de International Civil Aviation Organization zijn 191 landen vertegenwoordigd

Belangen
De vertegenwoordiging voert aan dat de Flight Information Region van het land van groot belang is voor de internationale luchtvaart omdat het een grote vloot heeft met een internationaal netwerk. Jaarlijks worden hier 1,53 miljoen vluchten begeleid. Dit zijn ook internationale vluchten richting Hong Kong, China of Japan.

Dat Taiwan in 2013 wel mocht meepraten, is volgens het land een extra reden om dat nu ook te mogen. “Deelname stelt Taiwan in staat om  te kunnen beschikken over de meest recente gegevens over belangrijke zaken, die nodig zijn om een veilig en duurzame ontwikkeling van de internationale luchtvaart te waarborgen”, stelt de ambassade.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button