fbpx
LayoutNieuwsProfessional

Cabinepersoneel Lufthansa stemt in met nieuwe CAO

Lufthansa heeft een overeenkomst bereikt met Unabhängige Flugbegleiter Organisation (UFO), de vakbond van het cabinepersoneel, over de nieuwe CAO. De verschillende veranderingen in de nieuwe CAO voor het cabinepersoneel leiden er onder andere toe dat Lufthansa Group jaarlijks ongeveer de helft aan kosten bespaart.

Referendum
De medewerkers van Lufthansa hebben woensdagavond tijdens een referendum met een ruime meerderheid ingestemd met het nieuwe CAO-pakket. In ruil voor deze concessies zal het cabinepersoneel zekerheid krijgen van een dienstverband tot 2021. Daarnaast zal het salaris vanaf 1 oktober 2016 met één procent stijgen en vanaf 1 januari 2018 met twee procent.

Compromis
“Het is belangrijk voor Lufthansa dat we nu deze weg naar de toekomst kunnen nemen met ons cabinepersoneel”, zegt Bettina Volkens, Chief Officer Corporate Human Resources & Legal Affairs bij Lufthansa, “We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe CAO een goed compromis is, waarbij het personeel aantrekkelijke voordelen krijgt en Lufthansa in staat stelt om geld te besparen.”

Training
De nieuwe CAO zal van kracht zijn tot 30 juni 2019. Bij het nieuwe pakket wil Lufthansa ook nieuwe opleidingen gaan aanbieden aan het personeel. “Deze nieuwe trainingen vonden beide partijen zeer belangrijk. Ze vertegenwoordigen innovatie dat ten goede komt van het cabinepersoneel”, aldus Bettina Volkens.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button