fbpx
IncidentenLayoutNieuws

Zoektocht MH370 duurt tot december

De zoektocht naar MH370 zal tot december 2016 duren, dat maakte het Joint Agency Coordination Centre woensdag bekend.

Zoektocht gestaakt
Onlangs werd door Australië, China en Maleisië besloten te stoppen met de zoektocht, omdat er geen nieuwe aanwijzingen werden gevonden. De JACC verwacht in december dat de 120.000 vierkante kilometer van het zoekgebied volledig is doorzocht.

Chinees schip
Het Chinese schip Dong Hai Jiu 101 ligt momenteel voor anker in Australië vanwege onderhoud. Volgens de organisatie zijn de weersomstandigheden rond oktober gunstig om de onderwaterboot (Remotely Operated Vehicles) van de Dong Hai Jiu 101 te gebruiken. Hiermee hoopt het onderzoeksteam sonarsignalen op te vangen.

Mysterie
De MH370 vloog met 239 mensen aan boord van Beijing naar Kuala Lumpur, toen het op 8 maart 2014, verdween van de radar. Het is één van de grootste mysteries in de luchtvaartwereld.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button