fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

787 probleem zorgt voor 300 vluchtannuleringen

Het Japanse All Nippon Airlines (ANA) annuleert in september 300 vluchten wegens een probleem in de B787 motoren.

Er zitten problemen in de Rolls-Royce motoren van de Dreamliners. Het gaat om corrosie in sommige compressor-bladen. De Trent-1000 motoren krijgen mogelijk de corrosie door gebruik op korte afstandsvluchten.

Vanaf september worden de vliegtuigen gerepareerd. Daarvoor is het nodig om 300 vluchten te schrappen. Motorenbouwer Rolls-Royce zegt in een verklaring dat het om een beperkt deel van de vloot B787 vloot van de maatschappij gaat. Een woordvoerder van Boeing zegt tegen Up dat men bekend is met het probleem. “Er wordt samen met ANA en Rolls-Royce gewerkt aan een oplossing.”

ANA is de grootste gebruiker van de 787. Onlangs werd de vijftigste afgeleverd. Het was ook de launch customer van de Dreamliner. Elf procent van alle B787’s zijn in dienst bij ANA en hebben inmiddels 125.000 vluchten uitgevoerd. De maatschappij zal met alle B787’s vliegen, in totaal staan er nog 33 in bestelling.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button