fbpx
LiefhebberNL NieuwsOnderwerpen

Dit weekend drie luchtvaartevenementen

In de noordelijke helft van Nederland vinden dit weekend drie luchtvaartevenementen plaats, die alle drie een bezoek meer dan waard zijn. De Texel Fly-In bijt vandaag het spits af, maar zeker op zaterdag en zondag zijn daar honderden vliegtuigen te bewonderen. Het Aviodrome staat zaterdag in het teken van Mission Aviation Fellowship (MAF). Deze organisatie biedt met zo’n 130 vliegtuigen hulp aan mensen in de meest afgelegen gebieden op aarde. Zondag vindt weer een editie plaats van het bekende Wings & Wheels Hoogeveen, een evenement waarbij historische vliegtuigen en auto’s centraal staan.

MAF Aviodrome-dag Lelystad
Op zaterdag 27 augustus van 10-17 uur houdt MAF een open dag in het Aviodrome op de luchthaven Lelystad. De verwachting is dat er 1.500 tot 2.000 bezoekers op deze dag zullen komen om MAF te ontmoeten én het Aviodrome te bezoeken. Bezoekers van MAF kunnen het Aviodrome bezoeken met 50% korting. Bezoekers krijgen een ‘VIP’ entree met allerlei extra’s. Kinderen kunnen bijvoorbeeld meedoen met een speurtocht, er is gratis koffie, thee en ranja en er zijn presentaties van verschillende MAF Internationale Stafleden. Verder is er ook gelegenheid om MAF te ontmoeten en de mooie vliegtuigen van het Aviodrome te bekijken. Bijzonder is de aanwezigheid van een MAF Cessna 206 die 30 jaar in Papoea Nieuw Guinea heeft gevlogen.

©MAF
©MAF

Wings & Wheels Hoogeveen
Op het vliegveld Hoogeveen vindt op zondag 28 augustus (10-17 uur) het jaarlijkse evenement Wings & Wheels plaats. Op het programma staan oude en nieuwe vliegtuigen, ultralight vliegtuigen, een gyrocopter, oldtimer auto’s en tractoren, parachute springers en zweefvliegtuigen. Verder zijn er demonstraties met model vliegtuigen, een vintage fair en nog veel meer. De static show voorziet onder andere in een Focke Wulf P149, Piper Cup, Fairchild PT26, Klemm 35D, Stinson L5, Belanca, Piper L4, Ryan PT22, Pitenpol Aircamper en een Boeing Stearman. Er kunnen rondvluchten worden gemaakt of een tandemsprong met een ervaren instructeur. Verder is een proefles met een zweefvliegtuig mogelijk. De toegang voor het evenement bedraagt 5 euro. Kinderen van 5-12 jaar mogen voor half geld naar binnen.

©Wings & Wheels
©Wings & Wheels

Texel Fly-In
Voor de achtste keer is Texel International Airport dit weekend gastheer van de Texel Fly-In. Deze fly-in is het grootste evenement in zijn soort in ons land. In het verleden kwamen honderden vliegers met hun vliegtuigen en gasten naar de fly-in op het Waddeneiland. Zij waren afkomstig uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Trefwoorden bij de Texel Fly-In zijn gastvrijheid, plezier, kameraadschap, prachtige omgeving, vriendschap en goed eten en drinken. Er is ook een static show met vliegtuigen, variërend van het nieuwste hi-tech light sport aircraft (LSA) tot toestellen afkomstig uit de ‘gouden jaren van de luchtvaart’.

©Texel International Airport
©Texel International Airport

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button