fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Frankrijk overweegt vliegtax – AF faliekant tegen

De Franse regering zou overwegen een vliegtax in te voeren, meldt Franse krant Les Echos. Air France laten weten hier pertinent tegen te zijn.

Belasting
De belasting is bedoeld om de nieuwe spoorverbinding tussen het vliegveld en het Parijse metro- en treinnet te financieren. Het spoor, Roissy-Charles de Gaulle Express rail link, verbindt het vliegveld met station Paris Est. Het 40 kilometer lange spoor (waarvan 8 kilometer nieuw gebouwd moet worden) zou een kleine twee miljard euro gaan kosten. De overheid wil dit op de gebruikers van het vliegveld verhalen. Air France is de grootste gebruiker.

Reactie
Volgens Air France zou het de maatschappij minder interessant maken. Het zou de luchthaven minder interessant maken voor de vertrekkende reiziger. “In een extreem competitieve markt, kunnen we dit niet erbij hebben”, aldus Air France. Elke euro belasting zou de maatschappij op jaarbasis € 17 miljoen kosten. Frédéric Gagey, topman van Air France, zegt: “Air France is voorstander van het nieuwe spoor, maar tegen de financiering via vliegtax. Het plan zorgt ervoor dat we minder nieuwe vliegtuigen kunnen kopen. Dit plan moet op elk vlak worden afgeschoten.”

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button