fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Rio medaillevlucht van binnen | Foto’s

De Olympische sporters die een medaille wonnen op de Spelen in Rio de Janeiro zijn maandag geland op Schiphol. Voor deze ‘medaillevlucht’ heeft het NOC-NSF een KLM toestel gehuurd om de sporters terug te vliegen naar Nederland. KLM zette de speciale oranje Boeing 777 in.

Vanaf de Nederlandse grens werd het toestel geëscorteerd door twee F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht. Na de landing op de Buitenveldertbaan taxiede het toestel naar het Romeo-platform, waar de media zich verzameld had. De captain van de vlucht was oud Olympiër Leo Visser. Daarnaast werden de sporters ontvangen door de president-directeur van KLM, Pieter Elbers samen met voormalig Olympisch zeilster en huidig KLM-vlieger, Lisa Westerhof.

Aan boord van de vlucht bevonden zich 240 sporters en begeleiders, waaronder de meeste medaillewinnaars. Sporters die geen medaille wonnen, moesten al eerder vertrekken uit Rio de Janeiro.

KLM heeft een paar foto’s naar buiten gebracht die aan boord zijn gemaakt tijdens de OS16-Rio-medaillevlucht.

©KLM
©KLM
©KLM
©KLM
©KLM
©KLM
©KLM
©KLM
©KLM
©KLM
©KLM
©KLM

De foto’s zijn gemaakt door Tom Kol, Marco Spuyman, Mark Wagtendonk, Niek Kimmen en met toestemming van KLM hier gepubliceerd.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button