fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpenVeiligheid

‘Deel vleugel in zee gegooid om MH370 te vinden’

Onderzoekers die de vermiste MH370 proberen op te sporen, hebben een nieuwe techniek ingezet om er achter te komen waar het toestel zich kan bevinden. Replica’s van een deel van de vleugel worden in zee gegooid, om te zien hoe ze met de stroming mee gaan. De onderdelen worden met trackers gevolgd.

De onderzoekers gaan zes zogenaamde ‘flaperons’ namaken. Deze flaperons stabiliseren het toestel bij en na het opstijgen. Het afgelopen anderhalf jaar zijn de onderzoekers bezig geweest om de delen na te maken, ‘maar meer onderzoek is nog nodig’, laat de Joint Agency Coordination Centre (JACC) in zijn periodieke update van de zoektocht weten. “De afgelopen maanden zijn verschillende onderdelen aangespoeld. We richten ons op de flaperons, omdat die het eerst aanspoelde en dus het minst lang onderweg zijn geweest.”

De onderdelen worden zeer waarschijnlijk voor de kust van Tasmanië in zee gelaten en door satellieten gevolgd. “Ze worden gevolgd om te zien hoe snel en in welke richting ze drijven, in relatie tot andere boeien die al aanwezig zijn,” aldus JACC.

Onvindbaar
MH370 vloog met 239 mensen aan boord van Kuala Lumpur naar Beijing, toen het op 8 maart 2014, verdween van de radar. Het is één van de grootste mysteries in de luchtvaartwereld. Onlangs werd door Australië, China en Maleisië besloten te stoppen met de zoektocht, omdat er geen nieuwe aanwijzingen werden gevonden. De JACC verwacht in december dat de 120.000 vierkante kilometer van het zoekgebied volledig is doorzocht.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button