IncidentenOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

MRJ keert 2 keer terug tijdens testvlucht

De nieuwe Mitsubishi MRJ heeft dit weekend tot twee keer toe geprobeerd naar de VS te vliegen voor het vervolg van het testprogramma. Tot twee keer toe moest het toestel terugkeren door problemen.

Snel terug
Het toestel verliet zaterdag om 11:50 uur het vliegveld van Nagoya voor de vlucht naar Grant Country in Washington State, met tussenstops op Hokkaido, Rusland en Alaska. Een uur later stond de MRJ weer op Nagoya. De bouwer zegt in een verklaring dat problemen met het air conditioningsysteem de oorzaak is.

Poging twee
De tweede poging stond vandaag op het programma, weer rond het middaguur. Ook bij deze poging keerde het toestel terug. Een woordvoerder van Mitsubishi zegt dat hetzelfde probleem in de airco zich voordeed.

Problemen
Het is de bedoeling dat de nieuwe Mitsubishi MRJ een deel van het testprogramma in de VS uit gaat voeren. Het testen kent al langer problemen. In december werd aangekondigd dat de eerste levering met een jaar werd uitgesteld naar halverwege 2018. ANA is de launch customer. De MRJ is het eerste commerciële vliegtuig dat sinds 1962 in Japan gebouwd wordt. In de 35 meter lange MRJ gaan 80 passagiers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button