fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpen

Southwest 737 landt veilig na groot motorprobleem – Foto’s

Een Southwest Boeing 737-700 is zaterdagochtend veilig geland nadat de cowling na een ‘explosie’ van de motor af vloog. Niemand raakte gewond.

Veilig
De B737 voerde vlucht 3472 uit van New Orleans naar Orlando. Het toestel week uit naar Pensacola International Airport in Noord Florida en landde daar om 09:40 uur. Dat zegt de maatschappij in een verklaring. Aan boord waren 99 passagiers en vijf crewleden.

Cowling
Op diverse foto’s is te zien dat de cowling ontbreekt. Dit is het omhulsel bij de inlaat van de motor. Passagiers zeggen dat er een explosie hoorbaar was. Niet alleen de motor raakte beschadigd ook de romp, vleugel, winglet en een deel van het staartstuk werden geraakt. Het incident zorgde ervoor dat de druk in de cabine tijdelijk wegviel.

Zowel Boeing, Southwest als de motorenbouwer CFM werken samen met de Amrikaanse onderzoeksraad om de oorzaak te vinden.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button