AirlinesOnderwerpProfessionalVeiligheid

Dronken piloten United voor Schotse rechter

Twee piloten van United Airlines moeten maandag voor de rechtbank in Schotland verschijnen. De mannen werden zaterdag in Glasgow dronken uit een Boeing 757-200 van United gehaald, melden Britse media.

De piloten zouden een vlucht naar Newark uitvoeren, maar werden voor vertrek aangehouden. Volgens The Telegraph waren de betrokken piloten first officers. Het toestel vertrok uiteindelijk met een vertraging van tien uur, omdat United eerst nieuwe piloten in Glasgow moest krijgen.

“De betrokken piloten mogen niet meer vliegen”, aldus een woordvoerster van United. “We verlenen medewerking aan de autoriteiten en zullen een eigen onderzoek uitvoeren.”

Canadezen
In juli werden op de luchthaven van Glasgow twee piloten van Air Transat aangehouden omdat ze dronken waren. Zij zouden een vlucht naar Toronto uitvoeren. De mannen werden uiteindelijk op borgtocht vrijgelaten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen