fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Lufthansa hoopt snel gesprekken met piloten te hervatten

Twee weken geleden werden de onderhandelingen tussen de pilotenvakbond en Lufthansa stilgelegd. De maatschappij hoopt snel weer om tafel te kunnen om nog dit jaar een deal te sluiten.

Onderhandelingen
Het conflict tussen piloten en maatschappij over on der andere vervroegde pensioenen sleept al enkele jaren voort. In de zomer werden de gesprekken hervat. De beoogde deadline werd tot twee keer toe uitgesteld. Op 13 augustus maakte de vakbond bekend dat partijen niet tot elkaar gekomen zijn. De vakbond wijst Lufthansa als de schuldige aan. CEO Carsten Spohr zegt hierdoor verrast te zijn. In 2014 en 2015 is vanwege het conflict al dertien keer gestaakt wat Lufthansa honderden miljoen heeft gekost.

Conflicten oplossen
Het management van Lufthansa had zich voorgenomen de conflicten met drie vakbonden op te lossen. Met twee is dat inmiddels gelukt, alleen met de piloten nog niet. Spohr zegt tegen journalisten optimistisch te zijn ook met de vliegers tot een akkoord te komen. Nu de cabin crew heeft ingestemd met de nieuwe CAO is voor 115.000 van de 120.000 werknemers een CAO afgesloten. De flight attendants CAO betekent een besparing voor Lufthansa “in de dubbelcijferige miljoenen” per jaar en een besparing op pensioenen van een kleine miljard euro. Dit is goed nieuws voor de maatschappij die zich in slecht weer bevindt. Spohr zegt nog nooit zo’n volatiele markt voor luchtvervoer te hebben gezien. De maatschappij heeft een winstwaarschuwing gegeven en enkele vluchten geschrapt.

Met de piloten is nog geen nieuwe datum afgesproken om te onderhandelen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button