fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

Lufthansa: “Markt nog nooit zo volatiel”

De CEO van Lufthansa zei dat hij nog nooit een luchtvaartmarkt heeft gezien die zo volatiel is.

Dat zei Carsten Spohr tegen Duitse verslaggevers in Frankfurt. “De volatiliteit van de markt is enorm geworden”, aldus Spohr. De beweeglijkheid is volgens hem te danken aan de economische onzekerheid die voortkomt uit de mogelijke gevolgen van een Brexit. Ook de terroristische aanslagen in onder andere Parijs, Brussel en Istanbul werken niet mee. “Ik heb dit nog nooit in mijn carrière zo extreem gezien.”

Veranderen
Spohr zegt dat Lufthansa met de grootst mogelijk snelheid aan het veranderen is om winsten te kunnen behouden. De maatschappij heeft eerder de winstverwachting naar beneden bijgesteld en vluchten geschrapt. Lufthansa richt zich op het verder uitbouwen van de goedkopere dochter Eurowings.

De network maatschappijen van de groep zullen minder groeien dan het gemiddelde in de industrie volgens IATA, vijf procent groei.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button