fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

Opnieuw motorproblemen bij 787 ANA

Een Boeing 787 van de Japanse maatschappij ANA is afgelopen donderdag teruggekeerd naar de luchthaven van Tokyo Haneda na motorproblemen.

De bewuste Dreamliner voerde een vlucht uit naar Fukuoka. Op een hoogte van 12.000 ft begaf de linkermotor het, waarna de piloten de motor uitzette en terugkeerden naar Haneda. Het toestel landde volgens the Aviation Herald veilig op de luchthaven. De passagiers zijn met een vervangende 787 naar Fukuoka vervoerd.

Onderzoek
Het incident komt voor ANA op een ongelukkig tijdstip. Na eerdere incidenten met de motoren onderzoekt de maatschappij nu alle motoren van de 787’s op corrosie. Die kan volgens motorbouwer Rolls Royce ontstaan doordat het toestel gebruikt wordt op korte afstanden. Sinds februari zijn er volgens diverse media drie incidenten geweest waarbij gecorrodeerde fanblades van een motor afbraken en schade veroorzaakten. Het meest recente incident vond op 20 augustus plaats. Wat de motorstoring in de 787 naar Fukuoka veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk.

Minder vluchten
Door het onderzoek schrapt ANA in september ongeveer 300 vluchten. De maatschappij heeft vijftig 787’s in dienst en is de grootste gebruiker van het vliegtuig.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button